Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Μετά το "κούρεμα" των μισθών έρχεται το "κούρεμα" των δικαιωμάτων (γιατί η απληστία τους δεν έχει όριο!)

Το 1990 κήρυξαν το Τέλος της Ιστορίας και στείλανε την εργατική τάξη για ψώνια (με «δανεικά»   και για να «χωνέψει» την ήττα της).
Το 2010 περιχαρείς μας πετάνε  το λογαριασμό στο πρόσωπο, αποφασιζουν ότι είμαστε βαθιά χρεωμένοι και διαταζουν να τους παραδώσουμε τη ζωή μας, για να την φέρουν επιτέλους στα «μέτρα» τους.
«Ο νομοθέτης, ο δικαστής, η κοινωνία, ο επιστήμονας, βρίσκονται όλοι αντιμέτωποι με μια νέα αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων. Πράγματα τα οποία θεωρούντο αδιανόητα, τώρα λόγω κρίσης θεωρούνται επιβεβλημένα και αυτονόητα. Το Σύνταγμα πρέπει, συνεπώς, να "υποδεχθεί" ένα νέο φαινόμενο»μας προτείνει ο "σοσιαλιστης" κ Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας ένα «σύνταγμα» στα μέτρα του μνημονίου.
«
Ασφαλώς χρειάζεται αναθεώρηση το Σύνταγμα» υπερθεματίζει ο κ. Μανός. «Τα αίτια της διαμόρφωσης των συμπεριφορών που οδήγησαν στη σημερινή κρίση, στηρίζονται σε διατάξεις του Συντάγματος…..Πολλά από τα αποκαλούμενα κοινωνικά κεκτημένα, πολλές ακαμψίες, η παντοδυναμία των συνδικάτων, η εύνοια προς μερικές κοινωνικές ομάδες» συνεχίζει φρενήρης ο «κουρέας» ακονίζοντας τα νεοφιλελεύθερα «ψαλίδια» του για το επερχόμενο «κούρεμα»  των δικαιωμάτων.
«
Οκτώ πολιτείες προωθούν νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει τις εισφορές των εργαζομένων στα συνδικάτα, στερώντας από τα τελευταία μια σημαντική παράμετρο της ισχύος τους. Στο Οχάιο ο νέος ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης θέλει να απαγορεύσει τις απεργίες των δασκάλων των δημοσίων σχολείων, ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο Σκότα Κουάκερ του Ουισκόνσιν απειλεί να αφαιρέσει το δικαίωμα των εργαζομένων να δημιουργούν συνδικάτα και να υπογράφουν συλλογικές διαπραγματεύσεις» τα τελευταία νέα από το εφιαλτικό πια «αμερικάνικo όνειρο».
Και μετά βγαίνει και η Μαρία Αντουανέτα και στο αίτημα του λαού για ψωμί απαντά: «Ας φάει παντεσπάνι».
Κι έφαγε……   χώμα!
Πανηγυρίζουν το Τέλος της Ιστορίας, της ταξικής και ιδεολογικής πάλης, μα ξέχασαν τον βασικό νόμο που την κινεί: την ίδια τους την απληστία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου